Vaše nastavení prohlížeče zakazuje používání cookies.
Chcete-li na straně používat všechny funkce neomezeně, prosím povolte používání cookies a obnovte stránku.
Dříve, než si pořídíte nový gril, byste si měli vyjasnit následující důležité otázky: Grilujete raději doma, nebo na cestách? Jak důležitý je pro Vás pravý oheň pro grilování? Jak náročné smí být čištění? A především: Má být Váš nový gril na plyn, uhlí nebo elektrický proud? Každý systém má své vlastní silné stránky: Rozmyslete si nejprve, co je pro Vás důležité a rozhodněte se až poté. Tak nejsnadněji najdete v naší bohaté nabídce gril, který pro Vás bude tím nejvhodnějším.
1. Gril na dřevěné uhlí | 2. Plynový gril |
3. Elektrický gril | 4. Grilovací krb |
5. Tipy na grilování | 6. Přímé grilování |
7. Nepřímé grilování |
Grily na dřevěné uhlí představují klasiku mezi přístroji na grilování. Pro grily na dřevěné uhlí je nutné použít jako palivo dřevěné uhlí nebo brikety z dřevěného uhlí, což dodává potravinám typickou grilovanou chuť. V nabídce najdete grily na dřevěné uhlí v nejrůznějších velikostech, z různých materiálů a v různém provedení. Zvláště oblíbeným modelem je kotlový gril. Použijete-li na gril víko, potraviny se budou připravovat obzvláště šetrně a rychle. Přívod vzduchu do kotlového grilu lze optimálně regulovat pomocí ventilační páčky ve víku.
Čištění: vyjímatelná miska na popel (vždy dle modelu)
Výhody:
Vysoká bezpečnost a snadné ovládání: Plynové grily jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro profesionály. Pomocí regulovatelných hořáků lze přesně kontrolovat grilovací teplotu za účelem perfektního výsledku grilování.
Čas: připravený k použití během několika málo minut
Čištění: snadné čištění díky vyjímatelné záchytné misce na tuk
Výhody:
Snadné ovládání, bez velkého vynaložení času: Elektrické grily se snadno montují a jsou rychle vyhřáté. Navíc na nich lze individuálně nastavovat teplotu. Elektrické grily jsou vhodné zejména pro použití na balkonech.
Čas: připravené k použití během několika málo minut
Čištění: integrovaná vyjímatelná záchytná miska na tuk, grilovací rošt je vhodný i do běžných myček (vždy dle modelu)
Výhody:
Romantika táborových ohňů díky otevřenému ohni: Grilovací krby jsou vhodné pro příznivce grilování s vlastní terasou nebo zahradou. Jsou vyrobeny z betonových bloků odolných vůči mrazu a povětrnostním vlivům.
Čas: cca hodina času na přípravu
Čištění: postačí pravidelné odstraňování popela a čištění grilovacího roštu
Výhody:
V zásadě se u grilování rozlišuje mezi přímým a nepřímým grilováním. Obě metody grilování jsou aplikovatelné jak u plynových grilů, tak i u grilů na dřevěné uhlí.
U metody přímého grilování se griluje grilovaná potravina na roštu přímo nad žhnoucím uhlím. Tato grilovací metoda je vhodná zejména pro jídla s krátkou dobou pečení.
U metody nepřímého grilování zůstává víko zavřené. Horko se odráží do víka a horký vzduch obtéká grilovanou potravinu podobně jako v peci. Nepřímé grilování se blíží spíše pečení, avšak grilovaná potravina se griluje a získá tím typické aroma grilovaného pokrmu. Tato metoda grilování je vhodná především pro větší kusy masa, přičemž se doba přípravy prodlouží.
Upozorňujeme, že po změně prodejny bohužel nemůžeme převzít stávající data z Vašeho nákupního košíku, poznámky "Zapamatovat si" ani porovnání výrobků.